Клуб Успішних Жінок (офіційне відео)

вівторок, 12 липня 2022 р.

Комунікаційний Фронт КУЖ

 

КОМУНІКАЦІЙНИЙ ФРОНТ

«Моя роль як віце-президентки з комунікацій Міжнародного Клубу Успішних Жінок «ЖІНКИ УКРАЇНИ» полягає у налагоджені зв’язків з прогресивними спільнотами світу задля об’єднання зусиль у боротьбі з агресором і для забезпечення миру в Україні. І перш за все, ми акцентуємо увагу на жіночі питання у світі та зв’язки жіночих організацій.

В 2000 році Рада Безпеки ООН прийняла історичну резолюцію №1325, яка претендувала на роль документа, здатного повністю перевернути підхід до міжнародної багатосторонньої дипломатії, завдяки якому ми маємо можливість залучати жінок на всіх рівнях прийняття рішень у рамках національних, регіональних та міжнародних інститутів та механізмів запобігання, регулювання та вирішення конфліктів. Пройшло більше 20 років і ми хочемо вірити, що саме жінка здатна бути гарантом миру в світі.

Активна участь жінок у політиці та громадській діяльності - це невиключна частина підтримки і збереження миру. Чим вища частка жінок у парламенті, органах влади, громадських організаціях, тим меньша ймовірністю того, що в країні буде порушення прав людини, політичні ув’язнення, тортури, вбивства і зникнення. Жінки менш схильні підтримувати застосування військової сили і більш чутливі до людських втрат війни і гуманітарних проблем. Облишимо фальшиві аргументи, що жінка зайнята дітьми та побутом і в неї немає часу на таку діяльність. Зрештою, місце сучасних жінок в країні, де йде війна, триває криза, гальмуються реформи, - саме в уряді та громадському секторі, на керівних посадах ЗМІ та благодійних фондів.

Водночас жінки здатні відігравати роль лідерів у врегулюванні конфліктів. Світовий досвід доводить – їхні зусилля збільшують шанси на укладення мирної угоди. Попри це жінки переважно не беруть участі у процесах офіційних переговорів – ані як медіатори, ані як підписанти мирних угод.

Хто, крім жінки може сформувати простір довіри, злагоди й миру, і це також і про моральні цінності, які має гордо нести жінка. Все залежить від жінки, яка встала й пішла вперед, бо всім важко. Відрадно, що останні роки українське суспільство культивувало культ жінки, жінки-матері, жінки-берегині своїх дітей і держави. Саме такі жінки зараз можуть та повинні стати скрижалям миру!

Немає жодної української родини, яка б не стикнулася з жахіттям війни. Але кожна з нас повинна розуміти: допомогай своїй країні тим, чим вмієш найкраще. З перших днів війни моєю зброєю є слово та вміння швидко комунікувати та координувати інших, тож я в інформаційних військах та активній громадській роботі.

В Україні досить активним є сектор громадянського суспільства, включно з великою кількістю жіночих організацій, багато з яких мають на меті залучити більшу кількість жінок до участі в офіційних механізмах безпеки. Більш того, жінки становлять більшість серед тих, хто постачає гуманітарну допомогу й послуги в Україні. Багато жертв військових дій, перш за все звертаються саме до неурядових організацій по гуманітарну, юридичну та медичну допомогу і саме жінок бачать ініціаторами такої допомоги.

Наразі, я в Цюріху (Швейцарія) - це вперше коли Швейцарська конфедерація відмовилася від нейтралітету та дає українцям статус захисту. Це безпрецедентна подія, але ще залишається багато неузгоджених питань стосовно біженців. Тому швейцарські українці та українські біженці об’єднуються в волонтерські ініціативи, серед них 90% - жінки. Участь в мітингах та подіях, допомога в волонтерських групах, створення декількох телеграм каналів та чатів допомоги (як по Україні, так і по Європі, зокрема по Швейцарії), статті в українських та європейських ЗМІ, збір гуманітарної допомоги тощо. Проведено Перший український форум в Швейцарії, запрацювало україномовне телебачення - це ще початок, в планах створення українського радіо та потужного україно-швейцарського жіночого комьюніті!

Тож можна впевнено сказати, що саме жінки шукають шляхи зміцнення миру й створення більш справедливого суспільства. Саме ЖІНКА - це основа миру в будь-якій країні! З надією на швидкий мир в Україні!»

ОЛЕСЯ ТАРАСЕНКО

голова КУЖ Київ, віце-президентка КУЖ з комунікацій та PR, засновниця 1-го блог-журналу України Lucky Ukraine та Trend Focus, ведуча на міжнародному телеканалі Creative Society TV та на 33 каналі, виконавча директорка Всеукраїнського об’єднання організацій роботодавців санаторно-курортних та оздоровчих закладів, радниця Голови Об’єднання організацій роботодавців України А.К. Кінаха, представниця сторони роботодавців в УС ПГС.

WORLD WOMAN CLUB ISWC

WORLD WOMAN CLUB ISWC
world-woman.com

Глобальний Жіночий Форум EUROWOMAN 2022 онлайн

Глобальний Жіночий Форум EUROWOMAN 2022 онлайн
Запис за тел: +38-093-313-22-22

Міжнародний КУЖ об'єднує найкращих жінок світу!

Жінки України: лідери сучасності з 22 міст країни

Благодійний фешн-проект КУЖ "ЖІНКИ ДІТЯМ"

Приєднатись до Клубу Успішних Жінок ЖІНКИ УКРАЇНИ

Приєднатись до WORLD WOMAN International Successful Woman Club

Приєднатися до World Woman Club ISWC