Клуб Успішних Жінок (офіційне відео)

понеділок, 29 серпня 2022 р.

Членкині КУЖ заснували першу в Україні Школу ручної вишивки!


Сьогодні КУЖ Львів зробив крутезний захід, який направлений на розвиток України!
ГЕНЕТИЧНИЙ КОД НАЦІї - Заснування першої в Україні школи ручної вишивки!

Цей проект КУЖ засновано за ініциативою Надії Гаталяк - голови КУЖ Львів та голови Вищої Ради КУЖ 2018-2019 рр Всеукраїнського Клубу Успішних Жінок "ЖІНКИ УКРАЇНИ" та Ірини Плахтій - голови Вищої Ради КУЖ 2020-22 рр Всеукраїнського Клубу Успішних Жінок "ЖІНКИ УКРАЇНИ" на рівні всієї України - Клуб Успiшних Жiнок «Жінки України» та з БФ Iз янголом на плечі 


"Сьогодні ми пишемо історію Украіни. Традиції та звичаї українського народу: святково-обрядова культура. Наш народ має багату культуру, величезний скарб якої складається з цінностей, надбаних багатьма поколіннями.  З прадавніх часів до нас ідуть життєва мудрість та настанови щодо способу життя. Вони закладені в українських звичаях, обрядах, фольклорі, адже в них - світовідчуття та світосприймання нашого народу. У них пояснюються та обґрунтовуються взаємини між людьми, цінність духовної культури окремої людини і народу взагалі" - відмічає Надія Гаталяк.


"Як і рідна мова, звичаї об'єднують людей в один народ. Того, хто забуває звичаї, карають Бог і люди, а, за українським повір'ям, у батьків, що не дотримуються звичаїв, народжуються діти, які стають вовкулаками. Дохристиянські звичаї гармонійно переплелися з релігійними, утворивши обряди, які ми маємо на сьогодні: колись Різдво припадало на свято зимового повороту сонця, вісника врожаю та щастя, про що й співається у колядках. У них переплелися мотиви хліборобські, військові, казково-фантастичні, весільні та біблійно-релігійні. Обряди охоплюють все життя людини від народження до смерті (пологи, запросини баби-повитухи, відвідини новонародженого та породіллі, хрестини, дівування, заручини, весілля, поховання); всі сфери людської діяльності та сільського господарства (заклик весни, веснянки, перша борозна, зажинки, жнива, обжинки, Спас) - зазначає Ірина Плахтій.

ШКОЛА ВИШИВАННЯ створюється при Архикатедральному Соборі Святого Юра.
Дякуємо всіх КУЖаночок за підтримку, а особливо, Наталлю Овчар, Юлію Яж, Лідію Лукович! 



Слава Жінкам України!
Слава Україні

WORLD WOMAN CLUB ISWC

WORLD WOMAN CLUB ISWC
world-woman.com

Глобальний Жіночий Форум EUROWOMAN 2022 онлайн

Глобальний Жіночий Форум EUROWOMAN 2022 онлайн
Запис за тел: +38-093-313-22-22

Міжнародний КУЖ об'єднує найкращих жінок світу!

Жінки України: лідери сучасності з 22 міст країни

Благодійний фешн-проект КУЖ "ЖІНКИ ДІТЯМ"

Приєднатись до Клубу Успішних Жінок ЖІНКИ УКРАЇНИ

Приєднатись до WORLD WOMAN International Successful Woman Club

Приєднатися до World Woman Club ISWC