Клуб Успішних Жінок (офіційне відео)

четвер, 8 вересня 2022 р.

Пішла з життя Велична Жінка Сторіччя - Королева Великої Британії Єлізавета II. Фото-історія: 70 років правління Єлизавети II



Пішла з життя Королева Великої Британії Єлізавета Друга ...
Вічна пам'ять видатній жінці сучастності.

Єлизавета II зійшла на престол 6 лютого 1952 року, в день смерті її дорогого батька короля Георга VI, і правила довгих 70 років. Коронація Єлизавети II відбулася 2 червня 1953 року у Вестмінстерському абатстві. То була перша коронація британського монарха, яку транслювали на телебаченні.

Початок її правління ознаменувався підйомом оптимістичних настроїв у Великій Британії та країнах Співдружності – після Другої світової війни нова "Єлизаветинська епоха" була, як ковток свіжого повітря. За роки правління монархиня завітала до багатьох країн, пережила багатьох політичних діячів, прем'єр-міністрів Великої Британії та навіть свого чоловіка принца Філіпа, який помер у квітні 2021 року. До речі, заміж Єлизавета вийшла 20 листопада 1947 року, а шлюб пари тривав довгих 74 роки. У шлюбі народилося четверо дітей: принц Чарльз, принцеса Анна, принц Ендрю та принц Едвард.

Майже золоте століття: 
70 років правління Єлизавети II у фотографіях 

Королева Великобританії Єлизавета ІІ померла сьогодні, 8 вересня, у віці 96 років. Про її смерть офіційно оголосив Букінгемський палац. Британський престол перейде її синові Чарльзу, якому у листопаді виповниться 74 роки. 


Принцеса Йоркська титул отримала Єлизавета, коли народилася 21 квітня 1926 року. Спочатку вона була третьою у черзі на британський престол. Спочатку королем був її дід Георг V, а потім у 1936 році на престол зійшов Едуард VIII — щоб через 11 місяців зректися трону і одружитися з розлученою американкою Уолліс Сімпсон. 

Так життя Єлизавети прийняло зовсім інший поворот: її батько Георг VI змушений був зайняти трон замість брата, яке старша дочка стала наслідної принцесою. 

Юність та війна 

Коли розпочалася Друга світова, Єлизаветі було 13 років. Разом із матір'ю та сестрою вона залишилася в Лондоні — батьки, зі зрозумілих причин, не могли залишити країну під градом німецьких бомбардувань. У 19 років, у лютому 1945 року, принцеса стала першою в історії жінкою із королівської родини, яка служила в армії. З власної ініціативи вона вступила до Жіночого допоміжного територіального корпусу (жіночий армійський підрозділ, що складався в основному з добровольців) і вивчилася на механіка-водія санітарного автомобіля. Застосувати знання на практиці, щоправда, не встигла – вже у травні війна закінчилася. 


Коронація, яку святкував увесь світ 

Незважаючи на те, що Єлизавета II офіційно зійшла на престол 6 лютого 1952 року, в день смерті її батька Георга VI, церемонія коронації відбулася лише 2 червня 1953 року - до цього необхідно було дотримуватися жалоби. Цього року ювілейні урочистості проводилися в червні, а не в лютому через схожу причину — Її Величність не захотіла святкувати ювілей у день 70-річчя батька. 

На коронації Єлизавети II у Вестмінстерському абатстві були присутні понад 8000 гостей, 2000 журналістів та 500 фотографів зі 129 країн світу. Вперше в історії коронацію монарха у прямому ефірі транслювали по телебаченню — переглянули церемонію 27 млн ​​людей. Сукня з білого сатину, прикрашена нашивками з емблемами Сполученого Королівства та країн Співдружності, створена дизайнером Норманном Хартнеллом, королева потім одягала ще шість разів — на заходи в рамках турне, присвяченого коронації, зокрема на урочисте відкриття сесії парламенту в Новій Зеландії (на фото ). 

Чарльз, принц Уельський Первенец королеви народився 14 листопада 1948 року, коли його мати ще була принцесою.

Дві легенди 

Коли Єлизавета II зійшла на престол, прем'єр-міністром Великобританії був Вінстон Черчілль, один із найбільших історичних діячів ХХ століття. Політична кар'єра Черчілля досягла розквіту за правління Георга VI, під час Другої світової війни. У 1951 році, незадовго до смерті короля, він повернувся на посаду прем'єр-міністра і обіймав його аж до 1955 року, доки не пішов у відставку за станом здоров'я. Великими діяннями цей період його кар'єри відзначений не був: Черчіль вже було під 80, і він був важко хворою людиною. Втім, відносини між ним та королевою завжди були досить теплими. У 1953 році Єлизавета подарувала прем'єр-міністру членство в лицарському ордені Підв'язки, і Черчілль отримав право називатися сером. 

Королева-мати 

Після Чарльза у Єлизавети та Філіпа народилося ще троє дітей: Анна, Ендрю та Едвард. Деякі біографи стверджують, що двоє молодших синів були у матері улюбленцями. Щоправда, інші впевнені, що Єлизавета II завжди однаково любила всіх чотирьох і взагалі чудову матір. Наприклад, дядько Пилипа лорд Маунтбаттен розповідав, що Її Величність завжди з нетерпінням чекала на вечори,


Державний похорон королеви Єлизавети II відбудеться на 10-12-й день після її смерті. Піддані матимуть змогу попрощатися з монархинею, труна з її тілом весь цей час перебуватиме у Вестмінстерському абатстві. Опісля труну з тілом монархині буде доправлено до Віндзорського замку, де Єлизавета II буде похована поруч зі своїм батьком, матір'ю Єлизаветою та сестрою – принцесою Маргарет. Згодом до цієї ж каплиці буде перепоховано тіло її чоловіка – принца Філіпа.

WORLD WOMAN CLUB ISWC

WORLD WOMAN CLUB ISWC
world-woman.com

Глобальний Жіночий Форум EUROWOMAN 2022 онлайн

Глобальний Жіночий Форум EUROWOMAN 2022 онлайн
Запис за тел: +38-093-313-22-22

Міжнародний КУЖ об'єднує найкращих жінок світу!

Жінки України: лідери сучасності з 22 міст країни

Благодійний фешн-проект КУЖ "ЖІНКИ ДІТЯМ"

Приєднатись до Клубу Успішних Жінок ЖІНКИ УКРАЇНИ

Приєднатись до WORLD WOMAN International Successful Woman Club

Приєднатися до World Woman Club ISWC